RitaOlesen.dk - Frontpage - Navngivning af startsiden

En startside/forside skal døbes index.htm eller index.html eller default.htm for at blive genkendt som en forside.
Min hjemmesides adresse er http://www.ritaolesen.dk og man kommer direkte ind på forsiden, når man bruger adressen, fordi forsiden hedder index.html - hvis jeg havde kaldt min startside forside.htm, så skulle man skrive: http://www.ritaolesen.dk/forside.htm for at komme ind på forsiden af hjemmesiden.

(Man skal kalde sin forside det, som ens udbyder foreslår.)

Tip, ændring af en eksisterende index.htm til index.html:
Når man navngiver index-siden navngiver Frontpage den som sagt automatisk som index.htm - hvis ens udbyder forlanger at siden skal hedde index.html, så kan man åbne index.htm gennem Notesblok, navngiv siden index.html - slet den gamle index.htm og brug i stedet for den nye index.html

Hjemmesider med eget domænenavn:
En index-side skal altid ligge i 'roden' af webstedet, når det drejer sig om en hjemmeside med eget domænenavn, dvs. allerførst når der uploades, man skal ikke lægge den i en mappe hos udbyderen. Hvis man lægger index-siden i en mappe, kommer man ikke ind på startsiden, når man skriver adressen. Hvis jeg ligger min index-side i en mappe, der hedder 'Sider' ved udbyderen, så skal man skrive http://www.ritaolesen.dk/sider/index.htm - for at komme ind på forsiden.

Sådan ser min hjemmeside ud, når den er åben i Frontpage:

index-siden der ligger i roden af webstedet. (Min hjemmeside som den ser ud på serveren, når der er logget på gennem Frontpage)

På billedet ovenover er mappen http://www.ritaolesen.dk - mit websted - åbent, og alt der ligger i denne mappe, kan man se til højre. index.htm ligger direkte i roden og ikke i en mappe.

Hjemmesider uden eget domænenavn:
For hjemmesider uden eget domænenavn er det som regel anderledes.
På min gamle hjemmeside http://www.rita.esenet.dk der lå på esenettet, skal alt der har med hjemmesiden at gøre overføres til mappen docs der er roden i dette tilfælde:

Når mappen docs er åben, ses roden af webstedet til højre på billedet

Mappen docs er åben på billedet ovenover, og til højre kan man se alt det, der ligger i mappen docs.
index.htm skal i dette tilfælde ligge direkte i mappen docs og ikke i en anden mappe.

Hvis din hjemmeside er en rammeside:
Uanset om siden består af en rammeside, f.eks. med en venstre og højre side, så skal den samlede side hedde: index.htm
Den venstre halvdel af siden kan f.eks. hedde: menu
og den højre halvdel af siden f.eks.: indhold
og den samlede side altså: index.htm
Når siden skal gemmes i Frontpage:
Når du går op i: Filer/Gem som, skal du dog kun skrive: index 
Fordi det er en side - lavet i Frontpage - kommer den automatisk til at hedde: .htm til sidst.

Hvis din startside kun består af en side, skal den også hedde: index.htm eller index.html - medmindre din udbyder forlanger noget andet.

Se siden På bar bund
Se siden Navngivning - regler for

 

Eksemplet er fra min egen hjemmeside, da den lå på en server med Frontpage Extension. I dag ligger min hjemmeside på en server, hvor der ikke er Frontpage Extension, så jeg kan ikke logge på serveren med Frontpage, eller uploade med Frontpage. Jeg uploader i stedet for med et FTP program, der hedder WinSCP.

RitaOlesen.dk