RitaOlesen.dk - Campingture  - Esbjerg - Korfu 2007, side 19

Torsdag den 19. juli

 

Her sov vi i nat:

P-pladsen hvor vi sov i nat   P-pladsen hvor vi sov i nat

Vi vågnede flere gange i løbet af natten pga. lastbiler, der havde hornet i bund, når de passerede os. Det har sikkert været for at vise deres mishag ved, at vi tillod os at overnatte der, hvorfor skulle de ellers gøre det? Der kunne sagtens have stået et par lastbiler udover os på pladsen, men der kom ikke andre end os.

 

Kl. 10.20 kører vi mod Berchtesgaden, hvor vi skal op på bjerget Kehlstein og nyde udsigten. Vi håber på klart vejr.

 

På vejen dertil kører vi ind i en by for at finde et supermarked. En kvindelig bilist bakker ud på gaden uden at se sig for og rammer Kim og Lenas campingvogn! Bilisten erkender det fulde ansvar for sammenstødet. Kim og bilisten udfylder en skadesanmeldelse og vi andre kører bilerne og campingvognene lidt væk derfra.

Vi holder et sted, hvor man ikke må holde, men det er sikrere at holde her end på gaden, mens skadesanmeldelsen bliver skrevet:

Her holder vi imens skadesanmeldelsen skrives   Helt lovligt holder vi ikke, men det er farligere at holde på gaden   Hellere holde her end på gaden       

 

Bulerne; det ser måske ikke ud af noget særligt, men hele den ene side af campingvognen blev skiftet ud, da vi kom hjem:

Bulerne

 

 

Undervejs i Tyskland:

Tyskland   Tyskland   Tyskland

 

Vi ankommer til Familien Camping Allweglehen i Berchtesgaden ved 13.30 tiden. Der er middagslukket på dette tidspunkt, bommen bliver først åbnet kl. 14.30, men da vi holder på en meget stejl tilkørselsvej udenfor pladsen, tillader vi os at åbne bommen og kører indenfor og venter på at campingværten kommer, så vi kan tjekke ind:

Campingværten er på vej - Familien Camping Allweglehen, Berchtesgaden  

 

Familien Camping Allweglehen, Berchtesgaden   Familien Camping Allweglehen, Berchtesgaden   Udsigt fra Familien Camping Allweglehen, Berchtesgaden

 

 

Vi kørte op til Kehlstein. Det første stykke i egne biler, og det sidste stykke i en bus.

Vejret var ikke så klart, som man kunne have ønsket sig, men lidt kunne man da se alligevel:
Udsigt fra Kehlstein i 1710 meters højde   Kehlsteinhaus set fra 1710 meters højde   På vej ud af tunnellen  

 

Tunnellen der fører ind til elevatoren, der går til toppen i 1934 meters højde   På toppen af Kehlstein i 1834 meters højde   24 procents stigning!

 

(Se evt. flere billeder fra Kehlstein taget i 2004: Korfu 2004, side 4 + Korfu 2004, side 5 + Skrivebordsbaggrunde, side 10 )

 

Camilla og Kristians kommentarer:

19.: Pyh ha, efter en meget stejl køretur, hvor jeg troede at Citronen ville give op og lægge sig til at dø, kom vi endelig ind på campingpladsen og hu hej hvor havde vi travlt, vi kunne ikke engang nå et bad, før vi skulle op og se Hitlers sommerresidens, men det var også en oplevelse at køre i bus op af bjerget – hold da op for en udsigt!

 

Kirstens kommentarer:

Kørte igennem et utroligt flot landskab.

Kom til Berchtesgaden i varme og tog straks op til Kehlsteinhaus (14.50 Euro).

Der er 24 % stigning derop i bil.
Spiste derefter schnitzel på campingpladsen (ingen succes) og sad ude til langt ud på natten.

 

Kørt 150 km.

 

Fortsæt til side 20