RitaOlesen.dk - Grafik, oversigt over alle sider  - (Tips) - Tips til Paint Shop Pro 7; Konvertere mange filer på en gang i Paint Shop Pro

- F.eks. lave bmp om til jpg

Hvis man har en masse billeder f.eks. i formatet .bmp og vil lave nogle kopier af dem i .jpg formatet, så kan man ændre mange billeder på en gang i Paint Shop Pro.
Man kan evt. begynde med at oprette en tom mappe til de nye billeder, eller man kan også bare placere de nye billeder i samme mappe som de oprindelige billeder i bmp-formatet.

Åben Paint Shop Pro.
Klik på: File/ Batch conversion:

Klik på: File/ Batch conversion

Der åbnes et nyt vindue:

Klik først på mappen ud for pil nr. 1........

Klik først på mappen ud for pil nr. 1 (se billedet ovenover) og klik dig frem til mappen, hvor billederne der skal ændres ligger.

Når man kan se billederne i den store hvide rude, klik på pilen ud for Filtype (Pil nr. 2 på billedet ovenover) og vælg: Windows or OS/2 Bitmap (*.bmp)

Klik derefter på pilen ud for Type (Pil nr. 3 på billedet ovenover) og vælg: JPEG - JFIF Compliant (*.jpg, *jif, *.jpeg)

Nu skal man vælge, hvilken mappe de nye billeder i jpg-formatet skal placeres. Klik på knappen Browse (Pil nr. 4 på billedet ovenover).

Der åbnes et nyt vindue:

Klik dig frem til den nye mappe, hvis du har oprettet en mappe til de nye billeder, eller vælg samme mappe som de oprindelige billeder i bmp-formatet ligger

Klik dig frem til den nye mappe, hvis du har oprettet en mappe til de nye billeder, eller vælg samme mappe som de oprindelige billeder i bmp-formatet ligger, så de nye billeder bliver placeret samme sted.
Klik OK.

Man kan nu se mappen de bliver placeret i nederst i dette vindue:

Klik på knappen Select All

For at starte konverteringen:
Klik på knappen Select All (hvor pilen peger på billedet ovenover).

Under konverteringen ser man dette vindue:

Under konverteringen ser man dette vindue

Når konverteringen er afsluttet, ser vinduet sådan ud:

Når konverteringen er afsluttet - klik på OK

Klik på knappen OK.