Side 15

23/08/00 La Coruna, Spanien

6 døgn efter jeg startede og tre timer fra Spanien, gik vinden til ro og jeg forberedte mig på at drive rundt om natten, da jeg blev kaldt op af Louis, en hollænder der havde startet samme tid som mig i - selvfølgelig - en stor båd, der sejlede hurtigere end Trojka. Da han hørte vejrudsigten, var han 100 mil foran mig, og han havde løbet for fuld kraft på motor fra stormen, ude af stand til at nå La Coruna, men søgte tilflugt i en bugt, og havde tilbragt et par dage for anker, der havde de målt en vindstyrke på 52 knob og han var ret nervøs for mig, da han vidste, at jeg var ret midt i det. Han var ved at overveje, hvor længe der mon skulle gå, før han kunne underrette kystvagten og skaffe hjælp til mig.
Da han hørte, at jeg var ok og uden skader, men havde brugt al min benzin og først ville være inde næste dag, insisterede han på at vende om og sejlede de 8 mil ud til mig med hans reservedunk til sin gummibåds motor, en ægte gentleman.

Vi skyndte os i havn og nærmest smed bådene til kaj og indtog den nærmeste restaurant, glade for at se hinanden igen og Spanien, nød at vi havde Biscayen bag os, og det at sidde i den dejlige lune aften og nyde et måltid, vi ikke selv havde lavet og en kold øl, jo, vi havde fortjent det.

I de følgende dage talte vi med flere, der ikke havde været så heldige som jeg, der var masser af sejl-, bom- og vantskader, og en der havde mistet hele riggen, og en der havde mistet modet, og vendte om og hjem (En dansker).

Dagssejlads i Spanien  Dannebrog
Dagssejlads i Spanien              Dannebrog


Spanien  Nyhedshjørne, Spanien
Spanien                                Nyhedshjørne, Spanien

31/08/00 Isla Ons, Spanien

Jeg ankom en mørk nat til øen Isla Ons og ankrede tæt på land i øens nordøstlige hjørne, jeg lå ca. 50 meter fra land. Jeg vågnede ved 10 tiden og troede næsten ikke mine egne øjne, jeg var havnet på en nudiststrand, men på trods af dette følte jeg mig skidt tilpas og troede, at jeg måske led af en mild søsyge?
Jeg tog et par piller og besluttede mig for at få fast grund under fødderne, pumpede min gummibåd op og pakkede en strandtaske, cola, kiks, radio osv. og roede ind, straks jeg lagde mig, faldt jeg i søvn.
Mister, Mister you OK? Jeg vågnede ved at nogen ruskede mig i armen. Jeg troede et øjeblik, at jeg var blevet blind, det var nærved bælgmørk. En ældre mand så mig bekymret i øjnene, Yes, I'm okay, jeg prøvede at smile, men efter en hel dag i solen var min hud noget stram, jeg følte at mine ører " rokkede" under forsøget og lignede sikkert en idiot.

Jeg havde en hamrende hovedpine og ville egentlig helst blive liggende, men kom ravende på benene og fik slæbt gummibåden ud i vandkanten, hvor jeg sad og så på, at de fik samlet mine sager sammen!!
Vel ankommet i båden ordinerede jeg en penicillinkur, og lidt andet, jeg er ikke læge, men har dog før, med held fået " jump startet " mit immunforsvar og faldt straks i søvn.

Til Side 16

Fra Esbjerg til Tahiti i en Junker 22