Side 42

16/01/01

Afgang tidlig morgen.

Jeg har fået små sorte "dyr" i havregrynene, så jeg må sidde og sortere, før jeg kan spise, træls, det er en helt ny pakke?
Jeg havde igen besøg af pilot-fisk i et par dage, jeg tror ,at selv pilot-fiskene har indset, at GPS navigation er sagen. (storcirkel - navigation)

23/01/01 Colon, Panama

Føj for en tur…
.
Jeg vil til at overholde de tidsplaner, der er i bogen "Routes Of The World "
Jeg havde en elendig tur med alt for meget vind og sø. Jeg lagde båden underdrejet to gange, da det ikke var muligt længere, at sejle.

Jeg blev slået omkuld - masten ned i vandet en mørk nat - og mistede min redningsring, den der sad på siden af båden. Og samtidigt forsvandt min sikkerhedssele og rem, de lå i en af cockpit lommerne, og min allerbedste gryde og diverse bestik m.m, det er hvad man får ud af at udsætte opvasken til senere…..
Jeg fik jo ikke lavet den afskærmning af sengen på Bonnaire, så det meste af turen blev tilbragt i en våd seng, det ender også snart med saltvandssår, hvis jeg ikke snart tager mig sammen.

Da jeg var 10 - 15 timer fra indsejlingen, lagde vinden sig selvfølgelig og resten af turen var lige så træls som starten.

Jeg kaldte containerskibet; Mckenni Mærsk, da jeg kom ind i indsejlingen og de var på vej ud, de svarede ikke….

Det er store skibe og der er mange af dem, Panama kanalen må være en god forretning.
Jeg gik lige på anker og gad ikke tjekke ind, det må vente til i morgen.
Der er langt ind til marinaen, og det er den eneste gummibåds landingsplads. (hvorfor har jeg ikke en lille 2 hestes…..)

Et svensk ægtepar kom sejlende ud til mig og hilste på, vi er de eneste skandinaver her for tiden.
Jeg vaskede mit sengetøj, det er umuligt at tørre saltvandet ud, jeg håber, at det tørrer i nat / i morgen. Og lavede en herre-middag, det var lige godt dejligt at få lidt i skrutten. (Ris og sovs)

Her er ingen moskitos, men en fandens masse fluer.

Til Side 43

Fra Esbjerg til Tahiti i en Junker 22