Side 78

06/05/01 Hiva Oa, Marguesas

I går aftes gik Pedro lidt rundt i cockpittet og pludselig fløj han mod land.

Klokken er nu 04:00 og jeg er nu på ankerpladsen. Der var ringe vind hele dagen og jeg besluttede mig for at sejle ind i mørke, det er nemlig fuldmåne. Og godt det samme, jeg har ingen kort over Polynesien, bare en GPS position på havnen fra en eller anden bog.
Det var lidt "nervepirrende", jeg skulle ind i en bugt via en kanal og jeg anede ikke, hvordan der så ud, før jeg kom her, men som sagt der er fuldmåne, så jeg kunne se noget, og jeg havde slået ekkoloddet til og ville med det samme, hvis der opstod tvivl, gå ud og parkere på åbent vand, men det blev heldigvis ikke nødvendigt.

Jeg tror ikke, at mange mennesker har prøvet at være helt alene i 32 døgn, uden at se eller høre en levende sjæl.

Der er ret meget swell herinde og jeg har lagt to ankre ud.

Med det samme jeg ankom, startede to fyre deres gummibåd op og kom over og hjalp mig med at lægge hæk-ankeret ud. De var vist lidt fulde, og jeg kunne høre musikken fra deres båd, men dejligt med den hjælp. Alle andre har to ankre ude og Trojka ville have svunget rundt, til jeg havde fået luft i gummibåden og lagt ankeret ud.

Beacon er her ikke. Jeg talte med en, der hedder Guy, den ene af dem, der kom over med gummibåden for at hjælpe mig. Han sagde, at de ikke har været her i den uges tid, han har været her, så jeg håber, at de er undervejs hertil, så får vi da lidt tid sammen, før vi går videre mod Papete, Tahiti. Vi vil nok gøre holdt på nogle af Atollerne undervejs.

Og nu er det vist godnat for Holden, det har været en lang og anstrengende dag, jeg er jo blevet vant til at ligge og dase hele dagen under turen.

06/05/01

Jeg var tidlig oppe i dag, eller hvad man nu skal sige, indtil i går aftes har jeg kørt med Panama tid, og Hiva Oa er 9,5 timer før UTC, så jeg justerede tiden. Jeg vågnede ved solopgang, lokal tid 06:00, og sad og røg i cockpittet, da David på Oratari, (hvorfor hedder alle de englændere David? - men nemt for mig) kom over for at invitere mig på morgenmad. Han er også singlesejler. I dag skal vi have det "lidt specielt", vi skal have pandekager. Jeg nænnede ikke at sige til ham, at det får jeg så godt som hver dag. David er 56 år. David fortalte mange gode historier, bl.a. andet, at Jill, hans nye veninde, kommer på tirsdag. Han mødte hende i Mexico og har kun kendt hende i 48 timer. Det er så sødt, for Jill har haft ringet til hans MOR, for at spørge; Hvem er den fyr, gør jeg forkert i at tage med ham??? Og hans mor sagde selvfølgelig bare; Niks, tag du kun roligt med ham, han er go' nok.
Jeg blev et par timer med David og lavede planer om at tage på grøntsagsmarked med ham o.s.v. Da jeg sejlede fra hans båd, råbte nabobåden over, om jeg ikke kunne drikke en kop kaffe. Det var Niel, der også er singlesejler. Niel er vel omkring de par og tres og han gav mig frugt og grøntsager; det er jo søndag, så du kan ikke handle ind, hvorfor kommer du ikke over og spiser til aften her. Jamen det gør jeg da hjertens gerne Niel.

Og nu vil jeg op og se, om jeg kan indklarere på en søndag. David lånte mig nogle lokale penge; Der er jo lukket i banken, så hvis du skal bruge flere, så bare sig til. Se alt dette er sgu godt naboskab, man kommer hinanden ved, vi singlesejlere står sammen, det gælder nu også de "gifte".

Til Side 79

Fra Esbjerg til Tahiti i en Junker 22