Side 58

27/02/01 Balboa, Panama

Jeg tjekkede ind og måtte slippe 58 US$ for tre overnatninger!!!
Og jeg ved, at jeg sejler ingen steder, før jeg har tilbragt nogle dage med Nat.

Jeg går derefter på anker, til jeg er klar til at sejle mod Galapagos.
Jeg sejlede over til klubben og fik fyldt mine vanddunke og kom af med affald.
Jeg havde en aftale med Karsten Staffelt og han gav et par drinks i baren. Vi skal mødes igen i morgen tidlig, han har søkort og lidt oplysninger, som jeg skal have kopieret og han vil køre mig ned til ankerpladsen, så jeg kan se den, før jeg sejler derhen. Han er så hjælpsom, spurgte om, jeg havde brug for bilen til indkøb, om der var noget andet, han kunne gøre for mig osv.

28/02/01

Karsten hentede mig kl.09:00, og han forærede mig kopier af diverse søkort og en del beskrivelser af de forskellige øer. Og så tog vi på sightseeing i Balboa.

Jeg snittede lidt og slappede af resten af dagen.

Jeg snakkede med Carol, en ældre amerikansk dame. De ligger her på 7 måned, de har haft mange reparationer, fordi de har været en tur på revet. De lå deroppe hele natten, og da hjælpen endelig kom, kørte redningsbåden skruen i deres ankerkæde, så de måtte tilkalde hjælp til denne også. Den næste båd løb tør for diesel og måtte tilkalde den trejde båd, og så lykkedes det endelig at komme derfra, men der var skader på ror og propel, og akslerne var bøjet og der var et par mindre huller i skroget. Motoren var kommet under vand fra det indtrængende vand, og måtte renoveres. Og det tager tid at få noget som helst repareret her, og det lykkedes aldrig at gøre det ordentlig første gang. Det har tæret så meget på deres finanser, at de "kører på pumperne", og ingen tvivl, hun havde ikke lyst til at sejle mere; Hvad laver vi her, vi skulle være hjemme og nyde livet, i stedet for at rode med den skide båd.
De havde stort set ikke snakket med nogen, mens de har været her og hendes mand tager aldrig mad i land? Han skal altid arbejde på båden, og hun sagde, at de aldrig blev færdige med at vedligeholde den; den er så stor, og vi er så gamle og der er altid noget der skal laves.
Jeg vil tage over og besøge dem i morgen.

På den båd der ligger lige ved siden af Trojka, er der en syd-afrikansk båd, det er Nick og han har for tiden to andre ombord, og mens jeg sad i cockpittet og snittede kaldte Nick på mig; Vil du komme over og have te? Nej tak jeg skal til fødselsdag i morgen og skal være færdig med denne lille båd. ; Har du noget hviske hviske HVAD??? Har du noget hviske hviske Er det marihuana, du mener?? YES! jamen det har jeg da, jeg var på apoteket den anden dag?????

Til Side 59

Fra Esbjerg til Tahiti i en Junker 22