Side 24

På vej herned havde jeg lidt småskader, den mastskinne der holder øjet til mine bomme til forsejlene er blevet helt vredet, sikkert fordi jeg har ignoreret at forsejlene sommetider blafrede, så bommene "slog". Jeg har købt nye store øjer, der skal monteres fast på masten med popnitter, bare ærgerligt at min popnittetang ikke kan tage dem, de er 5 m/m, og min lille tang er en Harald Nyborg tang, der max tager 4 m/m, så jeg må ud og låne eller leje en større model.

Jeg købte 25 mtr. tovværk i 8 mm., jeg vil have tovværk i to reb i storsejlet hele tiden både for og bag, så slipper jeg for at skulle op til masten, når der skal rebes.

En af dagene, når jeg finder en boghandler, skal jeg have en bog om fisk. Jeg er ved at være træt af at spise fisk, jeg ikke aner, hvad hedder, men de smager altid godt, men er der nogle uspiselige? På turen herned fangede jeg først en på ca. 50 cm. og gul med gule øjne, og bagefter en blå fisk med - nej, den havde også gule øjne, det sjove ved de farver, er at de forsvinder straks, når fisken er død, selv den gule farve i øjnene, og så er fisken nærmest sølvfarvet med sorte øjne.

Jeg mødte en anden Jens her, også dansker og fortalte ham om min oplevelse med Tripping-linen. Han mistede i løbet af den næste nat sit anker, han havde ikke sat en Tripping-line på den og drev, men vågnede heldigvis, men uden Tripping-line var den væk. Han fandt nogle dykkere og de prøvede da også, men fandt den ikke, et anker er selvfølgelig ikke synlig på bunden, specielt hvis der som her, er et mudder lag oven på sandet.
Et anker graver sig jo ned og kæden ligger i mudderet, så når man dykker efter ankre, laver man et par kroge, som man trækker efter sig, og efter sig, for ikke at hvirvle bunden op foran en selv.
Jens mistede ankeret pga., at han brugte en kombination af reb og kæde og noget på havbunden, skar hans reb over. Belært af dette købte jeg endnu 10 meter kæde, så jeg i hvert fald ikke har tovværk, der skraber på bunden.
På denne ankerplads, har jeg selv haft min kæde til at sætte sig fast to gange i noget på bunden.
Jeg prøvede at finde Jens's anker, først ved at trække et lille paraply-anker fra gummibåden og derefter dykkede jeg efter den, bunden er meget mudret og nu er det lidt uvist, hvor ankeret egentligt ligger.

Til Side 25

Fra Esbjerg til Tahiti i en Junker 22