Side 70

28/03/01

Vækkeuret ringede klokken fem og jeg satte sejl og tog afsted. Der er 45 mil, og jeg vil helst ankomme i dagslys. Kort efter jeg fik smidt fiskelinen i vandet, fik jeg bid. Jeg "kører" linen rundt om en kleat, som jeg fortøjer gummibåden på, og pludselig fløj rullen op til kleaten, og da jeg trak i linen, blev den bare længere. Min line er en 55 kilo line, og fisken må have været enorm, for "nøgleringen" på forfanget blev trukket lang og forfang og fisk forsvandt.

Der er ringe vind og min fart ligger omkring 2,5 til 3,5 mil/timen.

Perfekt vind, Stillehavet
Perfekt vind, Stillehavet

Efter nogle timer forsvandt vinden totalt og da jeg havde drevet lidt rundt, besluttede jeg mig for at bruge al min benzin på at komme i land, det virker ret dumt at skulle bruge to dage til en så lille strækning. Jeg ankom på den sidste kvarte liter kort efter solnedgang.

Nat. var klar og så forsatte festen.
Nat og jeg har haft seriøse samtaler. Jeg tager med til Canada og må finde ud af, hvad jeg gør med Trojka. Hvis det ikke er muligt at efterlade den der/sælge den, er jeg jo nok nødt til at forsætte til New Zealand, men så får jeg jo også set Tonga, det vil jeg gerne, tror jeg nok.

29/03/01 Acadamy Bay, Isla Santa Cruz, Galapagos

Vi startede dagen med at rense skroget på Trojka for runer og skrammel, jeg er overbevist om at jeg mister mindst 1 mil i timen eller mere, altså over 25 mil i døgnet, det var et helvedes arbejde, de må have sat sig, da jeg drev rundt på sidste tur. Nat er en god partner, hun knokler løs.

Jeg tror, at Trojka trænger til en gang maling, der er hvide pletter i bundsmøringen og det "virker" heller ikke længere, lidt voks ville sikkert også hjælpe. Hver gang jeg har sejlet i et par uger, er hun helt gul hen af siderne, det sætter sig fast, hvis jeg ikke vasker det af med sæbe ret hurtigt. Men det er også næsten et år siden, at jeg forlod Danmark og hvor den blev vokset og malet en måned forinden.

30/03/01

Jeg er "fast" besætningsmedlem på Beacon. Jeg bor og spiser der faktisk, når vi ikke sejler og David er en herlig fyr, jeg er mere end velkommen. Det er ingen hemmelighed, at Nat. og jeg er fortabt i hinanden.

Vi hyrede en pickup truck alle fire og havde en herlig tur op i bjergene og så de store skildpadder, der lever i skovene, de er enorm store, og bliver op til 90 År.

Vi handlede ind og Nat insisterede på, at vi skulle købe vand og flere dunke til Trojka sammen, hun vil være sikker på, at jeg har nok, og hun har givet foredrag om, hvordan jeg skal spare på det. Det er sandt, jeg har ikke været god nok til at økonomisere, (og jeg tager det ikke "alvorligt" nok). Jeg bruger alt for meget vand og det går ikke på denne tur. Vi har nu købt ekstra dunke og har nu rundt regnet små 200 liter. Hvis jeg bruger lidt mindre end 3 liter om dagen, har jeg til 70 dage. Jeg håber på regn, det kan jeg opsamle i mit storsejl ved at slække ophalet, så jeg får en fold i sejlet og så løfte bommen lidt op med bomdirken, så det løber frem.

Vi har igen fundet spisesteder, hvor man for 1 US $ kan få suppe, en risret og et glas saftevand.

Nat. og jeg tog på Darwin instituttet, det er blandt andet der, hvor de opdrætter kæmpeskildpadderne, de er kæmpestore.

Til Side 71

Fra Esbjerg til Tahiti i en Junker 22