Side 54

Jeg lytter aldrig med på "nettet", det er kanal 72 på whf'eren som folk i marinaen og anker holder hver morgen. For mig lyder det som om, at det er det samme, de siger hver dag og som om, at de er de samme, der siger det, men af og til er der altså "guldkorn". Niels kom løbende over til mig i går morges, og sagde at; "Day by Day" har fundet en åre. Jeg kaldte dem op og vi gik straks derover. Jo, det var min åre, hvor heldig har man lov til at være……..

Dagen efter brugte jeg mere benzin til min lille nye, end jeg har brugt til den store, siden jeg forlod fastlandet (Portugal). Jeg brændte fem liter af, men jeg tror også, at jeg har set alle kajer og havne her i Colon.

På ankerpladsen så jeg Bob, min synske ven fra Bonnaire og han sagde, at han havde brug for hjælp til at komme op i masten, og at han vidste, at han ikke behøvede at spørge omkring, hjælpen ville komme af sig selv. Og han havde jo ret og vi aftalte en senere tidspunkt.

Jeg har fundet min besætning til min transit. Jeg har tidligere sejlet sammen med Stacy og min bedste ven, Natalie, og de ville gerne tage med mig igennem. Stacy havde bragt Gene med, hun er på Stacys båd. Og svenskeren Gøte har lovet, at han også vil tage med.

"Mine" piger; Stacy, Gene og Natalie inviterede mig i biografen i går. Vi så den nye "Cast away" med Tom Hanks. Han arbejder for FedEx og ender efter et flystyrt, alene på en øde ø i fire år. Og hvis nogen har romantiske drømme om at ende på en øde ø, burde de se denne film. Jeg sad ved siden af Nat. og kunne næsten ikke koncentrere mig om filmen, jeg ville hellere holde i hånd, men beherskede mig dog.

En bog som jeg efterhånden har læst flere gange og som jeg aldrig bytter væk er Captain Joshua Slocums "Sailing alone around the world". Han gjorde turen i slutningen af 1890' erne og oplevelserne var selvfølgeligt helt anderledes end i dag, men sejladsen og vejret er stadig det samme. Og mange af hans råd kan stadigvæk bruges.
"To young men contemplating a vouage - I would say; Go!" Ja, så simpelt kan det siges og det gælder stadig.
"The tales of rough usage are for the most part exaggerations, as also are the stories of sea danger." Og masser af mennesker jeg har talt med, har aldrig oplevet storme eller rigtigt dårlig vejr.

Joshua lærte at sejle i den hårde skole; "I did not live among angels, but among men, who could be roused."
"To face the elements is, to be sure, no light matter when the sea is in its grandest mood. You must then know the sea, and know that you know it, and not forget, that it was made, to be sailed over."
Simpelthen !!!

Til Side 55

Fra Esbjerg til Tahiti i en Junker 22