Side 23

Jeg talte med flere ejere af Windpiloter og de er alle ekstremt tilfredse med den. Det er bare en træls investering, men jeg orker simpelthen ikke at sejle videre med Ullermaticen, den er bare ikke færdig udviklet og jeg er bange for at selve konstruktionen er forkert. Den står ca. 1 meter ned i vandet og har dernede en stor plade, der burde finde eller centrerer sig selv, den gør det bare ikke, så den "vandrer" fra yderpunkt til yderpunkt, og man sejler som om at man var skidefuld, folk tror det i hvert fald.
Når man forestiller sig, hvor meget kraft det ville tage at holde en åre lodret ned i vandet, mens man sejler, det svarer til den kraft, jeg har mod Ullermaticen, da den står således.
Jeg mister en knob i timen på grund af den, og simpel hovedregning, fortæller mig at, på en krydsning af Atlanterhavet kan jeg komme til at bruge fire til fem dage længere. Da jeg afmonterede den, kunne jeg pludselig se; at den stjæler MINDST 1 knob i timen, det lyder måske ikke af så meget, men når man sejler hele døgnet svarer det til ekstra 4-5 timers sejlads HVER DAG.

Windpilot:
Windpilot  Windpilot

Windpilot  Windpilot

Jeg fik kureret noget af larmen, men den vil altid larme, når båden ligger stille og vipper lidt pga. bølger, specielt når man ligger for anker, går det en og ens naboer på nerverne, så vil man have ro, skal den afmonteres i havn eller på anker, man kan også fiske en snor om pladen og så binde den fast, men helt ærligt…….

Til Side 24

Fra Esbjerg til Tahiti i en Junker 22