Side 7

02/07/00

Efter tre dage der, blæste det stadigt meget og det var generelt træls vejr på kryds hver dag. Jeg tog derfor til Delfzil 09/07/00, hvor jeg gik ind i de Hollandske kanaler. Allerede da følte jeg mig som en verdensomsejler.

På nuværende tidspunkt ville min drømmebåd (på et lille budget) være ca. 30 fod med en 35 hk. INDENBORDS motor og så et par enkelte små ønsker såsom fuld ståhøjde (det ville være så godt).

Turen ned igennem Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig var træls, konstant sydvestlige vinde og på kryds hver dag. Min båd gør det ret dårligt på kryds, jeg ligger på 2-3 en halv knob/timen) og man føler ikke, at man kommer nogen vegne, og hvis så man kommer til at se på den lille facilitet på GPS'eren, der hedder SMG (speed made good) dvs. den del af farten, man bruger til at komme i den rigtige retning, er den da helt galt, særligt hvis den siger under 1,5 knob/timen, så er jeg klar til at droppe anker eller gå i havn, nærmest spild af tid. På baggrund af det tog jeg kanalerne i Holland, det var en stor oplevelse at "glide" igennem landskabet og jeg havde en god følelse, da jeg så endelig kunne sejle hver dag eller i hvert fald, når jeg ville.

Fra Delfzil gik det videre over Groningen - Dokkummer, Harlingen og Stavorden og kom ud ved Amsterdam d. 16 / 07 / 00.
Jeg besøgte flere af de steder, hvor der blev kæmpet under 2. Verdenskrig og
opsøgte museer i bla. Dunkierk, Calais, Dieppe og S.Valery Encaux.

Groningen, Holland
Groningen, Holland
Dejlig udsigt i kanal, Holland
Dejlig udsigt i kanal, Holland

Havn i Holland
Havn i Holland
 

Sluser i Holland. Skiltet viser en fiskestang med en træsko, hvor man kan lægge penge
Sluser, Holland
Skiltet viser en fiskestang med en træsko, hvor man kan lægge penge.

Til Side 8

Fra Esbjerg til Tahiti i en Junker 22