Side 36

Aftensmaden er hjemme, jeg var ude og snorkle ved et rev, jeg sejlede derud i min gummibåd og fangede en lobster, lige nu går den rundt ude i cockpittet, jeg har sat propperne i og fyldt vand op til dørkarmen. Jeg må ud og låne en gryde, der er stor nok, man slår dem ihjel ved at komme dem ned i kogende vand og jeg er ræd for, at den bare hopper op af min eller bider sig fast i kanten.
Jeg købte mig en ny radio, en Sony worldreciver, den "gamle" har været på gulvet en gang for meget og kan ikke mere, der er ingen reparationsmuligheder her og jeg kan ikke undvære den, jeg lytter med på SSB stationerne med den. Den var godt nok dyr, 450 US$ for den sidste nye model, jeg håber, at den er ligeså god som den gamle, den er meget lille.

Jeg købte et kort over Panama og brugte resten af dagen på at købe ind, stort; 40 kg. ris, 20 kg. sukker og 20 kg. havregryn og 10 kg. pandekagepulver og alt muligt andet og så var jeg heldig, de havde et stort parti dåser, der var ved at udløbe på sidste salgsdato : pr./stk. en halv gylden, jeg købte mange. Mange af dem er sauce, når jeg koger ris med grønsager i, vipper jeg lige saucen i når risen og grønsagerne er færdige og vander er væk, et festmåltid, og det er også billigere end alt det ketchup og HP, jeg plejer at bruge.

I morgen skal jeg over og bytte bøger i marinaens shop, jeg har læst alt og er igen i gang med instruktionsbøgerne. Det er det positive ved at blive forkalket, man kan læse den samme bog om og om igen.
Og så har jeg lige sat lobsteren ud igen. Jeg hader, når man er ved at have et personligt forhold til sin mad, jeg syntes faktisk, at den var ret sød, jeg kunne få den til at trække i et stykke snor, så den kunne åbne døren. Det så sjovt ud, når den skiftede snøren fra den ene klo til den anden, og hvis jeg skubbede til døren lagde den alle kræfter i alle de andre små ben og "krabbede" baglæns. Og den så glad ud, da jeg bar den ind til stranden og slap den fri, og jeg sværger på, at den tog et sidste kik tilbage på mig, da den var i vandkanten.

Der er for resten positive og negative sider ved alt;
Mastetrin - positivt; let at komme op, når ophal/wirer hænger fast.
Mastetrin - negativt; det er altid i trinene, de hænger fast.

Til Side 37

Fra Esbjerg til Tahiti i en Junker 22