Side 52

17/02/01

Lørdag morgen tog jeg så med Willy og vi havde en god tur. I de tre første sluser var vi tre både bundet sammen midt i kanalen med liner ned til de to yderste, og det gik fint.
Da vi kom til ankerpladsen, fik vi besked på, at der ikke var flere store skibe, vi kunne gå med, så vi måtte ankre for natten. Vi havde Rudy, en af de lokale, med som lineholder og han ville tage bussen hjem. Willy bad mig spørge Frantz, der jo lå ved siden af os, om jeg måtte låne hans Dingy, da Willys var pakket ned. Det måtte jeg gerne og jeg svømmede over og hentede den. Det er en lille satans ustabil hjemmebygget plastsag med en 2,5 hk. motor. Med stort besvær fik vi Rudy ned i den og han fik besked på at sidde stille, pludselig kom der en bølge fra en bugserbåd og Rudy satte sig over i den samme side som jeg, vupti… og så lå vi i vandet. Båden kæntrede, men kunne ikke synke, da den heldigvis var synkefri, der er sådanne luftrum i den. Vi lå midt i kanalen og vandet var dejligt varmt, det stod mig hurtigt klart, at Rudy ikke kunne svømme og jeg havde svært ved at berolige og forklare ham, at han skulle tage den med ro, ikke forsøge at komme op på båden, den lå jo med bunden i vejret og motoren med, men hjælpe mig med at vende den.
Da vi lå der, fik jeg den gode ide, at fortælle ham om de krokodiller, vi havde set den sidste aften, jeg lå for anker. Der var en flok, og flere af dem var fem meter lange. Han blev skrækslagen og jeg tror ikke, at han "brøs" sig om krokodiller, men nu gik det stærkt med at vende båden, vi kalder ham nu "krokodille-Rudi", helten fra kanalen, der væltede med "gringoen".

Jeg har nu været igennem kanalen 5 gange, og de to gange kunne vi ikke gøre det på en dag, men måtte overnatte undervejs. Så kaster man anker i Gatum søen, den ligger midt i kanalen og er faktisk en dam, der er man omgivet af jungle og det er vildt interessant at være der; man kan se krokodiller, aber og papegøjer, og tukaner - det er dem med det enormt store gule næb og masser af gribbe - ådselædere og dem med den store pose under næbbet, hva' er de nu de hedder…..pelikaner, men den pose har de bare ikke
her???

18/02/01

Da piloten kom ombord på Willys båd sagde han; at vi skulle prøve noget, de aldrig gjorde mere. Vi ville blive sluset fire yachts, to og to, alene igennem de sidste tre sluser, der var ingen trafik den dag og de havde besluttet, at vi ikke skulle ligge endnu en nat for anker, og for tiden har de overskud af vand i dammen. Det gik hurtigt, og snart var vi på den anden side.
Da jeg gav Willy hånd og som den første sagde "velkommen i Paccific" (jeg er jo ved at være vant til det) sagde han; at konen og han havde besluttet, at jeg skulle have en motor af dem!!! En lille 2,5 hk. Mariner, perfekt til min lille røde gummibåd. Du ror jo altid, og den ligger jo bare der til ingen verdens nytte.
Den var helt ny, han havde knapt brugt den (kun brugt 15 liter benzin) før han købte en større.

Motoren på gummibåden fik jeg foræret af Willy, som tak for at hjælpe ham gennem Kanalen
Motoren på gummibåden - fik jeg foræret af Willy, som tak for at hjælpe ham gennem Kanalen.

Klargøring til transit, Panama Kanalen
Klargøring til transit, Panama Kanalen

Men der er da bare for vildt, at forære en motor væk, men jeg er "Willy" glad for den….Og jeg har hele tiden villet have præsis den størrelse, men de er dyre, jeg kan leve 2-3 måneder for, hvad de koster.
Da jeg kom tilbage til marinaen og ud til min gummibåd, som jeg havde fortøjret til Olivers båd, manglede den ene åre, det er ærgerligt, ikke kun for pengene, men også det faktum, at det sikkert vil blive svært eller umuligt at få fat på en anden, da de er meget specielle.

Til Side 53

Fra Esbjerg til Tahiti i en Junker 22