Side 74

16/04/01

Der er nu stabile vinde og i forgårs så meget, at jeg måtte rebe helt ned, og fik en snit på 4,9 og i går en snit på 4,5 knob/Tim.

Jeg har nu rundt regnet tilbagelagt en trejdedel, og kan se frem til dobbelt så langt, som jeg har sejlet. Lige nu syntes jeg godt nok, at det er langt ude i fremtiden.

Jeg kunne ikke få petroleum til mit komfur, så jeg ved, at jeg vil løbe tør, bare ikke hvornår? Og samtidigt har jeg også et problem med at opvarme komfuret, jeg bruger en lille gasbrænder og er også ved at løbe tør for gas, så jeg sparer så meget på det, som jeg kan. Når jeg får varmt mad, koger jeg også vand til te eller kaffe, og det (en termokande) skal holde et døgn frem.

Jeg håbede, at jeg havde købt rigeligt med brød, men det er snart væk. Og kvaliteten på grøntsagerne var så ringe, at alt er væk, og noget af det nåede jeg ikke at spise, før det rådnede væk, men jeg har en del dåser, så det går nok.

Jeg har også været rimeligt heldig med fiskeriet og har fået tre tunfisk indtil nu, så hvis det bare forsætter…. Jeg prøvede at spise en rå, og overraskende nok nød jeg det og åd hele fisken, er det ikke det man kalder for "sushi". Jeg ville bare ønske, at jeg havde noget Engelsk- eller Sojasauce ….

Jeg fejrede, at jeg har tilbagelagt en trejdedel med at lave "slik". Jeg tror, at jeg har brug for sukker, det er ikke sult, men jeg har ind imellem så meget trang til noget sødt, at jeg ryster på fingrene. Jeg hældte sukker på panden og hældte havregryn i, da sukkeret var smeltet. Jeg havde dårlig samvittighed, da jeg gjorde det og muligvis fortryder jeg det også, når jeg løber tør for olie, men lige nu nyder jeg det altså, men det skal blive godt at få børstet tænder, det er lidt klæbrigt.

17/04/01

Farten for det sidste døgn er min hidtil bedste på denne tur, 5,2 knob/ Tim. Det er 138 mil på et døgn, jeg ville ønske, at det ville forsætte, men vinden er igen ringe, men så er komforten til gengæld det bedre, det er det der med fordele og ulemper igen………

Jeg ville lige kontrollere min line, koppen lå på gulvet, da jeg vågnede og så var der ingen forfang på længere, for S…. da også.

Ved 17 tiden fik jeg et chok, jeg lå i køjen og læste eller halvsov, da der pludselig lød et ordentlig TUUUUTTTT….. En stor fiskekutter lå lige på siden af mig og alle mand, en femten stykker stod og vinkede. De går efter tunfisk, jeg har ofte set dem, de har altid en 30-35 fods båd stående på dækket, den bruger de til at styre nettet med, de har også et stort udkikstårn på kutteren. Jeg tror, at de er ude i lang tid, bådene er meget store og ligner mest fabriksskibe.

Vi råbte forskellige hilsener frem og tilbage og så forsatte de ellers.

21/04/01

Jeg vågner mange nætter, og har drømt om at løbe eller gå på landjorden. Mange gange er jeg så skuffet, når jeg vågner op på havet. Jeg løber næsten dagligt, når jeg er på land, og det er et stort problem for mig at undvære løberiet al den tid, jeg er på havet. Jeg er afhængig af det og savner det utroligt meget.

I morges så jeg hvaler, tre styk, den største var omkring 12 - 13 meter.

Jeg fangede en tun på seks-syv kilo. Jeg spiste en del af den rå til morgenmad, og her sidst på eftermiddagen spiste jeg resten. Jeg dyppede fileterne i mælk (pulver) og rasp og stegte dem i olie. Jeg tror ikke, at jeg før har spist så meget på en dag, jeg er stopfyldt.

Det regner ikke så meget mere. De sidste par dage er det kun blevet til lidt drypperi, og jeg har fået tørret det meste igen, selv min seng er nu tør.

Stille dage i Stillehavet
Stille dage i Stillehavet

Vinden er rimelig og jeg har nu omkring 1400 mil tilbage - et par uger vel - med denne fart.

Jeg har tænkt meget over, hvordan jeg ville have det med at afbryde min tur nu. Jeg føler på en måde, at den først lige er startet (efter at jeg er kommet i Stillehavet). Der er så meget, jeg gerne vil se - eller der er så meget, jeg har planlagt i lang tid og set frem til, at jeg skulle se. Jeg tror, at jeg er ved at komme i tvivl, måske hjælper det, når jeg er sammen med Nat. igen, måske er det bare fordi, at jeg har været alene i så mange dage og væk fra Nat.
Måske glemmer jeg alt om at sejle videre, når først jeg ser hende igen???

Til Side 75

Fra Esbjerg til Tahiti i en Junker 22