Side 37

06/01/01

I går vidste jeg ikke, at det var søndag i dag, så det med bøgerne må vente til i morgen. Jeg var tidligt oppe, da vi skulle sejle ud kl. 05:30. Og det var mægtigt, han har selvfølgelig stor rutine i at håndtere sin båd og samtidigt passe sine trolling-liner, liner man trækker efter båden med "blæksprutter". Vi fiskede i fire timer og fangede 2 store guld tun og 3 barracudaer.

Lige efter vi var i havn, kom Tom og Jen over og spurgte; om jeg ville med ud og sejle en tur, de havde en aftale med Kent, der er en svensk sejler og han har været/er bådebygger og trim-specialist, som kom herned for 7 måneder siden og siger, at nu sejler han og konen også snart videre. Keld skal lige med ud og tjekke rigningen på båden, Anni B., og har lovet, at han vil komme over på min båd en af dagene, for at se om det er muligt at flytte på mine Sallings-horn.

Båden er en Baltik 51 fod, den største båd jeg hidtil har sejlet med, og for f….. hvor sådan en båd kan sejle, stabil som bare pokker og hurtig, bare for genua gik vi 8 knob og havde et par herlige timer, afbrudt af tepauser da Tom og Jen er englændere.
Båden er amerikansk og Tom er hyret skipper. Ejeren kommer på fredag, og han er hjerte/lungekirurg/specialist. Jeg finder det paradoksalt, at en fyr der er så "rig", og har råd til så stor en båd, er hjemme og arbejde, og så betaler en fyr som Tom, der så er "fattig" for at sidde her og nyde livet, sejle en tur i ny og næ i en vidunderlig båd, på et kæmpebudget.

Lige foran Trojka ligger endnu en amerikansk båd, den har været en tur på revet og har fået revet det meste af stævnen op, og har fået det nødrepareret. Skipperen hedder Steve og er 74 år og singlesejler. Han sejlede for tæt på revet og blev fanget i strømmen. Og han siger, at det er hans sidste tur og ønske, at kunne sejle båden tilbage til Texas. Jeg har sagt til ham, at vi jo bare kan bytte, så kan han sende Trojka hjem som pakkepost.

Jeg ved ikke rigtig, om han ikke "fisker" efter, om jeg kan hjælpe ham med at sejle den hjem, hvis han spørger og betaler fly retur og marina/opsyn for Trojka imens, siger jeg jo nok ja, han er en rigtig herlig fyr, der har været meget omkring og vi tilbringer nogen tid sammen og går godt i spænd. Så må jeg se på min tidsplan bagefter, jeg kan altid sejle nogle store stræk, hvis jeg føler, at jeg er "bagefter".

Her ligger også Chris og Dora, som nabobåd til Anni B. Dora "hev" mig ud af sengen, den anden aften i en ordentlig brandert, altså hendes, og jeg var med ovre på deres båd for at få lidt godnat-drink, Chris var på det tidspunkt gået under, så hun havde brug for hjælp til at tømme flasken. Chris er tysker og Dora er polak, hun er typen; at er der først taget hul på flasken, så skal den tømmes før hun går i seng. Hun blev ved med at komme tilbage til; hvor sød min båd er, og hvor tiny bitsy alt udstyret er, hvor sødt det ser ud…….. Jeg havde en del besvær med at sørge for, at hun ikke åbnede endnu en flaske, da den anden endelig var tom. Og i guder hvor havde hun "hangover" dagen efter, men hun kom over for at "undskylde" - hun er sød, og så var morgenmaden hjemme.

I morgen skal Tom og jeg op på den Venezuelanske ambassade for at få visum dertil.
Og jeg har fået adressen på en tømrer, så jeg skulle gerne have købt de plader i morgen.

Til Side 38

Fra Esbjerg til Tahiti i en Junker 22