Side 21

23/10/00 Salvagen Grande, Portugal

Så efter en og et halvt døgns sejlads ankrede jeg op, og roede i min lille gummibåd ind til vogterhuset. På øen er der permanent to vogtere udstationeret, da det er et natur- og fuglereservat og vandet rundt om øen er tillige et marinereservatet.

Salvagem Grande er 2,5 km/2, så den er hurtig at overse, man får ikke lov at gå alene rundt, vogterne går med, det skal man nu ikke være ked af, da det faktisk er en stor hjælp, da de holder meget af øen og ved alt om fuglene og gerne deler ud af deres viden.
For at gå i land SKAL man have en tilladelse og den kontrolleres af vogterne, den udstedes af National parks departement enten i Funchal, Madeira eller i Porto Santo.

Jeg har læst i en pilotbog, at man skulle altid bruge en Tripping-line på sit anker, og jeg havde derfor også en på. Da jeg om morgenen ville hæve ankeret, var det fuldstændigt umuligt. Jeg havde godt lagt mærke til, da jeg droppede ankeret og bakkede med motoren, så stoppede den meget pludselig op, den havde fået bid i klipper, og åbenbart en klippekant, og den havde sat sig fast. Med Tripping-linen var det intet problem, den kom ret op. Nogle fører linen tilbage til båden, men jeg har en rød kugle for enden, så den samtidig indikerer, hvor meget min båd kan svinge rundt, og hvor mit anker befinder sig.

Til Side 22

Fra Esbjerg til Tahiti i en Junker 22